Efectele neplăcute ale toamnei pot fi înlăturate cu presoterapia și masajul cu bambus
Efectele neplăcute ale toamnei sunt realități pe care le experimentăm cu toții în această perioadă. Specialiștii confirmă faptul că depresia de toamnă este o realitate pe care o putem înlătura cu terapii simple și extrem de eficiente.
„Scurtatea zilelor, lipsa luminii solare și dereglarea ceasului biologic intern toate se traduc printr-o dificultate de reglare a serotoninei. De aici până la apariția depresie de toamnă, este doar un pas”, explică dr. Alin Popescu, medic specialist medicină sportivă.
Care sunt principalele semne ale depresiei de toamnă:
dificultăți de concentrare;
oboseală
scăderea interesului pentru activitățile sociale;
depresie, tristețe sau apatie;
poftă exagerată pentru complexe de carbohidrați (precum pâinea sau pastele făinoase);
creșterea în greutate;
somnolența;
pierderea interesului pentru sex;
iritabilitate
Presoterapia și masajul cu bambus, cele două terapii care îți dau un boost de energie la început de toamnă
Sistemul limfatic are sarcina de a prelua surplusul de lichide și de a-l transporta prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza, adică eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene, a toxinelor. Prin acest proces de „curățare” se observă îmbunătățiri ale aspectului pielii, ale circulației sanguine, reducerea circumferințelor, revitalizarea organismului și creșterea imunității. Dacă sistemul limfatic nu funcționează cum trebuie, la început resimți doar astenia, scăderea tonusului. De asemenea, apar răceli frecvente, după care apar și semne precum edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulită pe coapse și fese și chiar apariția venectaziilor (vasele sparte).
Principala cauza a disfuncției sistemului limfatic rămâne sedentarismul, potențat de alimentația necorespunzătoare și aportul hidric insuficient. Terapia de drenaj limfatic consta într-un masaj efectuat cu ajutorul unor manșete pneumatice aferente fiecărui membru inferior și zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie în sensul circulației limfatice. Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice și are rolul de a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare principale pentru ca mai apoi să fie preluată și eliminată prin urină.
„În cadrul unui masaj anticelulitic, drenajul limfatic este doar o etapă. După ce țesutul este lucrat în mai multe etape, la sfârșit urmează drenajul. Rezultatele apar în funcție de fiecare caz în parte, fiecare individ având o constituție unică, ritm de viață diferit, alimentația diferită, tocmai de aceea nu putem compara rezultatele unei persoane atente la alimentația sa și care merge de 2 ori pe săptămână la sală cu rezultatele unei persoane cu un exces ponderal important, care are și o slujbă de birou ce îl ține pe scaun 12 ore pe zi.”, explică Dan Bujor, specialist în masaj cu bambus și presoterapie.
Echilibrare energetică, fizică și mentală acesta este pachetul complet al beneficiilor pe care masajul cu bambus, completat de presoterapia, îl aduce corpului nostru.
Fie că vorbim despre eliminarea toxinelor, despre redefinire musculară, despre îmbunătățirea aspectului pielii, cele două terapii fac echipă bună împreună.
„Masajul cu bete de bambus vine cu beneficiile lui dovedite deja, însă extrem de importantă este și susținerea de care are parte. Mai precis, terapiile complementare care îi potențează efectele și care facilitează atingerea obiectivelor de frumusețe. Masajul cu bețe de bambus și presoterapia alcătuiesc o echipă imbatabilă, tehnica de drenaj limfatic și de detoxifiere contribuind la eliminarea mai rapidă a apei în exces din țesuturi, la îmbunătățirea circulației sanguine și la accelerarea procesului de slăbire”, mai spune specialistul.
Beneficii masaj cu bambus
1. Remodelare corporală rapidă și fără efort
2. Rezultate ca după un antrenament la sală
3. Eliminare naturală a retenției de apă
4. Nu doare absolut deloc, indiferent de cât de sensibilă este pielea
5. Poate fi efectuat inclusiv de femeile care au varice
6. Este ideal pentru femeile gravide
7. Întărește imunitatea
8. Combate eficient insomniile și luptă împotriva depresiei
9. Ajută organismul să se refacă rapid după efort
10. Îmbunătățește aspectul pielii
11. Accelerează metabolismul celular
12. Este de 8 ori mai eficient decât masajul clasic anticelulitic
13. Sporește capacitatea de concentrare
14. Lucrează în special zonele “imposibile”
15. Poate fi efectuat de oricine